WWF оцінює вартість ресурсів Світового океану в $24,2 трлн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

WWF оцінює вартість ресурсів Світового океану в $24,2 трлн

Світ
401
Всесвітній фонд дикої природи (WWF) оцінює вартість ресурсів Світового океану в $24,2 трлн
Як повідомляється в прес-релізі фонду, це занижений показник, оскільки багато ресурси неможливо перевести в грошовий еквівалент.
“Орієнтовна вартість товарів і послуг, що” поставляються “щороку Світовим океаном людству, дорівнює $ 2,5 трлн. Якщо прийняти цю цифру за ВВП Світового океану, то він є сьомою економікою у світі після США, Китаю, Японії, Німеччини, Франції та Великобританії “, – наголошується в повідомленні.
В даний час здоров’я океану знаходиться в критичному стані через забруднення, перелов, руйнування місця існування багатьох риб і тварин, а також через підвищення температури і кислотності океану, яка призводить до руйнування скелетів коралів і мідій.
“При сучасному темпі зростання температури океану, коралові рифи, наприклад, повністю зникнуть вже до 2050 року”, – йдеться в прес-релізі.
До справжнього моменту 90% світових рибних ресурсів або експлуатуються на межі їх можливостей відновлення (61%), або вже переловлено (29%), відзначає WWF.
Росія залежить від стану морських ресурсів сильніше багатьох інших країн, оскільки під її юрисдикцією знаходиться п’ята частина всього Світового океану. У далекосхідних морях Росії зосереджені запаси минтая, тихоокеанського лосося, камчатського краба і інших промислових видів, що мають світове значення. Також в РФ найвище різноманітність осетрових і лососевих риб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас