Червоний Хрест має намір виділити для допомоги Україні $ 84,5 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Червоний Хрест має намір виділити для допомоги Україні $ 84,5 млн

Казна та Політика
136
Міжнародний комітет Червоного Хреста має намір виділити для допомоги Україні 84,5 млн доларів в 2015 році.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.
“Президент МКЧХ Пітер Маурер в ході зустрічі з Президентом Петром Порошенко зазначив, що Червоний Хрест готовий значно збільшити кількість вантажівок з гуманітарним вантажем. В цілому, за його словами, діяльність МКЧХ в Україні є однією з п’яти найбільш масштабних і пріоритетних операцій Комітету у світі. В цілому бюджет МКЧХ в Україні в 2015 році складе 84,5 млн доларів”, – сказано в повідомленні.
Маурер також зазначив, що за час дії режиму припинення вогню Червоний Хрест отримав більше доступу до окупованих територій для здійснення гуманітарної діяльності.
Порошенко, у свою чергу, відзначив важливість співпраці України та Червоного Хреста для доставки міжнародної гуманітарної допомоги населенню окупованих бойовиками територій на Донбасі.
Президент зазначив, що уряд перебуває в постійній співпраці з Червоним Хрестом, повідомивши, що напередодні, під час зустрічі віце-прем’єра Геннадія Зубка з місією організації, обговорювалася необхідність прискорення процедур для проходження гуманітарних вантажів Червоного Хреста.
Відзначимо, Червоний Хрест закликає міжнародних донорів виділити $ 34 млн для гуманітарної допомоги Україні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас