Скільки в середньому українцеві коштує сходити в туалет, чистити зуби або провести вечір перед телевізором? (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки в середньому українцеві коштує сходити в туалет, чистити зуби або провести вечір перед телевізором? (інфографіка)

Особисті фінанси
9414
Чергове подорожчання “комуналки” (світло і газ подорожчали з 1 квітня, а вода – з 1 травня), змусило багатьох українців замислитися, як мінімізувати витрати на комунальні послуги.
Щоб знати, на чому можна заощадити, а де економія вельми сумнівна, журналістами була створена дана інфографіка. Вона наочно демонструє, скільки в середньому українцеві коштує сходити в туалет, почистити зуби або провести вечір перед телевізором.
При обчисленні вартості тих чи інших благ цивілізації приймалися в розрахунок тарифи в місті Києві, де холодна вода коштує 7,46 грн, а гаряча – 27,58 грн за кубометр. Вартість електроенергії складає 36,6 коп / кВт-год при споживанні до 100 кВт-год на місяць. Газ без лічильника в столиці коштує 7,2 грн за куб.
У результаті виявилося, що, наприклад, традиційне ранкове вмивання обходиться українцю приблизно в 30 коп. за раз, п’ятихвилинний душ – в 70 коп., один похід в туалет – п’ять копійок, миття посуду – 65 коп., посидіти в кріслі перед телевізором – близько 1,5 грн, а приготування каструлі борщу обійдеться в 55 коп.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас