У холдингу Фірташа назвали безпідставними звинувачення МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У холдингу Фірташа назвали безпідставними звинувачення МВС

104
Холдинг Ostchem Дмитра Фірташа вважає безпідставними звинувачення на адресу його менеджерів, оприлюднені вчора міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим на своїй сторінці в Facebook.
“Борги підприємств Ostchem перед структурами НАК“Нафтогаз України” були сформовані практично повністю в період до придбання цих підприємств Group DF (2010-2011рр.). І, тому, будь-які звинувачення на адресу нинішніх посадових осіб підприємств, щонайменше, некоректними”, – йдеться в повідомленні.
У Ostchem також підкреслюють, що борги держпідприємств перед азотною групою Ostchem істотно перевищують борги заводів Ostchem перед держструктурами.
“Зокрема, належить державі “Одеський припортовий завод” досі винен підприємствам групи Ostchem понад 5 млрд грн. Проте, Ostchem не вживає жодних заходів щодо стягнення цих боргів, розуміючи фінансово-економічне становище в державі”, – зазначають у прес -службі.
У Ostchem також відкидають звинувачення в розкраданні бюджетних коштів, оскільки холдинг таких коштами не розпоряджається.
“Ми вважаємо, що наявні розбіжності між господарськими суб’єктами різних форм власності не можуть бути підставою для публічного обвинувачення на адресу співробітників групи Ostchem, тим більше, що таке право є компетенцій виключно судових органів України”, – резюмують в Ostchem.
Як повідомлялося, МВС почало кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами групи підприємств Ostchem.
Глава МВС 2 квітня повідомив, що “дії посадових осіб підприємств ПАТ Азот”,“Рівнеазот”, концерн“Стирол”,“Сєвєродонецьке об’єднання “Азот” оцінюються як такі, що призвели до розкрадання у держави коштів на суму понад 2,3 млрд грн”.
За інформацією міністра, провадження відкрито за ст. 191 Кримінального кодексу України, частина 5 (розкрадання коштів в особливо великих розмірах).
А.Аваков поінформував, що МВС передає матеріали в Генпрокуратуру для процесуального керівництва і визначення підслідності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас