Кішки-мишки: НБУ визнав проблемним банк, що не розкрив власників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кішки-мишки: НБУ визнав проблемним банк, що не розкрив власників

Світ
5877
Банк, що раніше належав одній з російських банківських груп і відмовив Нацбанку в ідентифікації нових власників, віднесений до категорії проблемних.
Про це повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook Леонід Антоненко, Директор департаменту реєстраційних питань і ліцензування НБУ.
“Покупка банку без отримання попередньої згоди регулятора – це правопорушення покупця, особа якого НБУ поки невідома, внаслідок чого НБУ тимчасово не може застосувати до нього санкції за порушення вимог закону. Відмова ж банку надати інформацію на запит регулятора – це правопорушення самого банку, який нам відомий і який буде покарано”- зазначає Антоненко.
За його словами, банки зобов’язані інформувати регулятор про 20 найбільших акціонерів щоквартально, а на вимогу регулятора – у строк, встановлений у вимозі.
Нацбанк визнає проблемним банк, що не розкрив інформацію про власників істотної участі в банку в необхідному обсязі.
“Статус проблемності означає, що менеджмент банку втрачає самостійність при прийнятті рішень, а також те, що банк визнається неплатоспроможним, якщо протягом 180 днів не усунуто причину, що стала підставою для визнання банку проблемним”, – резюмує Антоненко.
У повідомленні також нагадується, що раніше Нацбанк визнав проблемним один український банк, що відмовився розкрити інформацію про власників істотної участі в ньому в необхідному обсязі. Назва фінустанови не розкривається.
Нагадаємо, раніше Антоненко анонсував “гнів і лють” регулятора, які виллються на банк за приховування подібної інформації. “Горе-акціонери будуть оштрафовані по максимуму – до 10% номінальної вартості куплених ними акцій, і будуть позбавлені права голосу. Банк буде включений в наш чорний список, і йому буде наданий режим найменшого сприяння в усіх його взаєминах з регулятором”, – попереджав юрист .
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас