Україна відмовила Грузії в екстрадиції Саакашвілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна відмовила Грузії в екстрадиції Саакашвілі

Світ
966
Генеральна прокуратура України відмовила Міністерству юстиції Грузії в екстрадиції колишнього Президента Грузії, глави Міжнародної ради реформ при Президентові України Михайла Саакашвілі. Про це повідомила прес-служба ГПУ.
“Генеральною прокуратурою України закінчено проведення екстрадиційної перевірки за запитом Головною прокуратури Міністерства юстиції Грузії про видачу Михайла Саакашвілі для притягнення до кримінальної відповідальності за скоєння низки злочинів, нібито вчинених ним з використанням службових повноважень у період, коли він обіймав політичну посаду в цій країні”, – йдеться в повідомленні.
Як зазначається, за результатами перевірки ГПУ прийшла до висновку про існування ризику, що запит про видачу Саакашвілі зроблений компетентними органами Грузії з метою його переслідування за політичними мотивами.
“Крім того, його екстрадиція суперечила б вимогам Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 р. За таких обставин Генеральною прокуратурою як центральним органом України з питань видачі правопорушників прийнято рішення про відмову в екстрадиції Саакашвілі, про що повідомлено грузинських колег”, – йдеться в повідомленні ГПУ.
Нагадаємо, грузинська сторона повідомила, що Україна відмовилася екстрадувати Саакашвілі в Грузії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас