Philips продає 80% бізнесу з випуску світлодіодів за $2,8 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Philips продає 80% бізнесу з випуску світлодіодів за $2,8 млрд

Світ
572
Нідерландська Royal Philips NV домовилася про продаж 80,1% бізнесу з випуску світлодіодів і автомобільних ламп Lumileds консорціуму інвесторів на чолі з GO Scale Capital, говориться в прес-релізі Philips.
В рамках угоди бізнес в цілому оцінений в $3,3 млрд. Як очікується, операція буде завершена в III кварталі 2015 року.
Philips збереже контроль над рештою 19,9% акцій Lumileds, яка продовжить працювати під цією назвою.
GO Scale – фонд, створений за підтримки GSR Ventures, яка працює в Пекіні, Гонконзі і Кремнієвій долині (США), і Oak Investment Partners. Фонд уже вкладав кошти в виробників світлового обладнання, включаючи американську Boston Power і китайську Xin Da Yang.
Тимчасовим головою ради директорів Lumileds буде Сонні Ву – один із засновників і керуючий директор GSR Ventures, голова GO Scale.
Підрозділ Philips Lighting залишиться одним з основних клієнтів Lumileds.
Lumileds працює в більш ніж 30 країнах, чисельність штат складає близько 8,3 тис. чоловік. Виручка компанії в 2014 році була близька до $2 млрд, рентабельність по EBITA виражалася двозначним числом, відзначає Philips.
Як повідомлялося, Philips готує IPO всього підрозділу світлового обладнання у першому півріччі 2016 року, але продовжує розглядати й альтернативні варіанти, включаючи продаж.
Освітлювальні компоненти та обладнання входили в асортимент продукції Philips з моменту заснування компанії у 1891 році. Однак тепер Philips хоче зосередитися на медичних технологіях – від складного скануючого обладнання до зубних щіток. Для цього група створює підрозділ HealthTech.
У 2013 році німецький концерн Siemens AG також виділив в окрему компанію бізнес з виробництва світлового обладнання Osram Licht AG.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас