НБУ планує зробити власників українських банків "прозорими" вже в 2015 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ планує зробити власників українських банків "прозорими" вже в 2015 році

Казна та Політика
808
Національний банк України розраховує цього року значною мірою, якщо не повністю, зробити структуру власників українських банків прозорою, повідомив перший заступник голови Національного банку України Олександр Писарук.
«Кількість людей, які до нас прийшли і зізналися, що є реальними власниками банків, обчислюється десятками. Не десять і навіть не двадцять, а достатньо багато. Ми з усіма працюємо. Переконаний, що цього року нам вдасться значною мірою, якщо не повністю, зробити структуру власників українських банків прозорою», – сказав Писарук.
За його словами, прозорість структури власності банків є ключовим елементом стабільності
банківської системи.
«Коли не знаєш, хто стоїть за банком, неможливо працювати з ним щодо докапіталізації, забезпечення фінансової стабільності. Наше завдання – визначити реальних власників, джерела походження їхніх коштів, чи здатні вони підтримувати свій банк, розплутати клубки структур власності, які сховалися в шарах офшорів різних юрисдикцій», – додав Писарук.
Відзначимо, 2 березня народні депутати Верховної Ради України підтримали в першому читанні і в цілому президентський законопроект №2085 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов’язаних з банком осіб».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас