Рада в п'ятницю заслухає звіт Нацбанку та уряду про соціально-економічну ситуацію в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада в п'ятницю заслухає звіт Нацбанку та уряду про соціально-економічну ситуацію в країні

Казна та Політика
374
Верховна Рада в п’ятницю заслухає звіт керівництва Національного банку України та уряду з приводу соціально-економічної ситуації в країні.
За відповідне рішення проголосували 292 народних депутати на засіданні в понеділок.
“Ми говорили з урядом про те, щоб у п’ятницю розглянути питання фінансово-економічного блоку, Національного банку і, відповідно, ухвалити рішення українським парламентом за рекомендаціями кадрових рішень, які можуть бути розглянуті”, – заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.
Він також пообіцяв направити президенту Петру Порошенку пропозицію лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка про звернення глави держави до парламенту з пропозицією про відставку глави НБУ Валерії Гонтаревої.
Засідання Верховної Ради в понеділок почалося о 17.30, хоча раніше планувалося о 16.00. Початок засідання затримувався, оскільки запропоновані для розгляду законопроекти узгоджувалися у фракціях, комітетах і на раді коаліції.
Крім того, фракція Радикальної партії Олега Ляшка заблокувала трибуну парламенту в залі засідань з вимогою відставки В.Гонтаревої. О.Ляшко заявив, що його фракція не розблокує трибуну доти, доки не буде розглянуто питання відставки глави НБУ і залучення її до відповідальності за економічну ситуацію в Україні.
Однак після ухвалення рішення про розгляд питання НБУ в п’ятницю трибуну було розблоковано.
Як передає кореспондент агентства “Інтерфакс-Україна”, над президією парламенту розміщені плакати: “Надія Савченко голодує вже 80-й день”, “Гонтареву у відставку”, “Досить знищувати гривню”.
Багато депутатів із фракцій “Батьківщина”, “Самопоміч” та “Блок Петра Порошенка” одягнені в білі футболки з портретом Н.Савченко та з написом “Незламна” і “Свободу Надії”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас