Українці активно скуповують авіаквитки на зниженні цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці активно скуповують авіаквитки на зниженні цін

Валюта
3918
Вчорашнє зміцнення гривні на міжбанку з 33,50 грн/$ до 28 грн/$ викликало 26 лютого падіння гривневих цін на авіаквитки майже на 20%, розповіли в точках продажів.
Після чого українці стали активно скуповувати квитки наперед. «Ми бачимо зростання покупок на 17% в порівнянні з попереднім днем», – повідомив співзасновник найбільшого сервісу на ринку продажу квитків через інтернет tickets.ua Сергій Кравець.
Найпопулярніші напрямки, згідно tickets.ua: Київ (Жуляни) – Одеса, Запоріжжя – Москва, Київ (Жуляни) – Дніпропетровськ, Київ (Жуляни) – Львів, Одеса – Москва (Домодєдово).
Причому покупці запитують не тільки традиційно популярні рейси в Москву і Санкт-Петербург, в Тель-Авів, Рим і Ларнаки, але і далекими перельотами – в Нью-Йорк і Сідней.
При цьому, за словами Авіаексперта В’ячеслава Коновалова, глибина бронювання авіаквитків скоротилася до тижня, і, одноденне зміцнення валюти не в змозі поліпшити ситуацію в цілому. «Люди не планують свій відпочинок, тому чекати значного сплеску покупок не варто, – запевнив він. – Більше того, стоїть питання летіти або скористатися більш дешевим видом транспорту ».
Тенденція економити на перельотах вже яскраво видна на європейському напрямку, де, як повідомили нам менеджери системи бронювання E-Travels, в рази активніше купують квитки на автобуси, ніж на літаки. По-перше, вони спочатку дешевше, по-друге – подорожчали не так суттєво. «Авіапереліт в обидві сторони Київ-Прага минулого літа коштував 4 тис. грн, а зараз 8 тис. грн. Автобусні квитки подорожчали набагато менше – на 30-40%. Тому запитують частіше їх », – сказала нам менеджер Анна. При цьому за останні два тижні автобусні перевезення подорожчали до Польщі на 100-150 грн, до Німеччини – на 200-300 і квиток в обидві сторони Київ-Варшава, наприклад, зараз коштує 1250 грн., а Київ-Дрезден – 2 тис. грн.
До того ж, за словами В’ячеслава Коновалова, до середини березня у авіаторів традиційний низький сезон, до того ж посилений очікуваннями першого траншу МВФ. «Так що активізації на ринку не варто чекати раніше квітня», – вважає він.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас