"Сміттєвий" рівень: Fitch знизило рейтинг України в інвалюті до "СС" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Сміттєвий" рівень: Fitch знизило рейтинг України в інвалюті до "СС"

Кредит&Депозит
1711
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній валюті та рейтинг її єврооблігацій до “CC” з “CCC”.
Як говориться в повідомленні агентства, одночасно воно підтвердило РДЕ України в національній валюті і рейтинг її гривневих облігацій на рівні “CCC”, а також короткостроковий РДЕ в іноземній валюті на рівні “C”.
Fitch відзначає, що нова програма з МВФ, про яку було оголошено 12 лютого, допоможе закрити дефіцит фінансування України, але пов’язана з нею реструктуризація боргу перед приватними кредиторами представляється все більш імовірною.
На думку агентства, суверенна кредитоспроможність погіршилася. Згідно з розрахунками Fitch, консолідований дефіцит бюджету, що включає збитки НАК “Нафтогаз України”, досяг 13% ВВП в 2014 році, а прямий і гарантований держборг зріс до 72% ВВП. “Конфлікт і економічна слабкість привели до більшої потреби в додатковому фінансуванні в порівнянні з тим, що було передбачено у програмі МВФ для України в квітні 2014 року”, – констатує агентство.
Воно додає, що ескалація конфлікту з сепаратистами в Донецькій і Луганській областях серйозно позначилися на економіці, привівши до падіння ВВП на 7,5% в минулому році. За прогнозами експертів агентства, в нинішньому році економіка країни знизиться ще на 5%, а її зростання відновиться лише в 2016 році і складе всього 1%.
Fitch прогнозує, що середньорічна інфляція в нинішньому році збільшиться до 26% з 12,2% роком раніше, а в наступному році сповільниться до 12%.
За оцінками агентства, дефіцит поточного рахунку скоротився з 9,1% ВВП в 2013 році до 4,1% ВВП в 2014 році і продовжить падати в 2015 році.
Fitch додає, що від економічної кризи і девальвації гривні сильно постраждали банки. Відведених на їх докапіталізацію бюджетних витрат в 2% ВВП, буде недостатньо, що створить додатковий тиск на держборг, вважають в агентстві.
Нарешті, Fitch вказує, що політичні ризики в реалізації реформ в Україні залишаються високими, незважаючи на результати останніх парламентських виборів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас