Введення єдиного валютного курсу є єдиним вірним рішенням, - Абромавічус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Введення єдиного валютного курсу є єдиним вірним рішенням, - Абромавічус

Валюта
3200
Введення в Україні єдиного валютного курсу є єдиним вірним рішенням. Про це на прес-конференції під час робочої поїздки в Сумську область заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус.
“Були сильні спекулятивні можливості, ситуація була далека від ідеальної. Але все ж прагнення до єдиного курсу – це єдине правильне рішення. Зараз він є таким, яким він є, і, думаю, це нікого не влаштовує”, – зазначив міністр.
За його словами, стан речей найближчим часом може змінити надходження в Україну фінансової допомоги від міжнародних донорів.
“Чекаємо найближчим часом рішення МВФ та інших фінансових інститутів, що стосуються допомоги Україні. Відновлення рівня резервів Нацбанку відразу ж позначиться на відновленні стабільності всієї банківської системи. Після цього можна чекати подальших позитивних зрушень, що стосуються курсу. Не секрет, що багато експортерів через сильні коливання курсу починають затримувати валютну виручку в країну. З цим треба боротися, але в першу чергу треба боротися, щоб повернути довіру до всієї системи, а це можливо через єдиний курс “, – підкреслив Абромавічус.
При цьому міністр зазначив, що “як тільки ми отримаємо додаткову фінансову допомогу, ситуація стабілізується, піде зворотній ефект, і буде зміцнення курсу”.
Як відомо, НБУ з 5 лютого призупинив проведення щоденних індикативних аукціонів на валютному ринку для визначення рівноважного курсу.
В результаті курс національної валюти значно девальвував. Таким чином, з початку цього року гривня за офіційним курсом НБУ подешевшала по відношенню до долара більш ніж в 1,5 рази, або на 9,19 грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас