Україні дадуть ще грошей: уряд Польщі планує виділити 100 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні дадуть ще грошей: уряд Польщі планує виділити 100 млн євро

Кредит&Депозит
267
Уряд Польщі планує виділити Україні 100 млн євро у формі “зв’язаного кредиту”. Про це заявила прем’єр-міністр Польщі Єва Копач.
“Це означає, що, наприклад, якщо українська влада вкаже територію, яку потрібно відновити, то наші підприємці туди поїдуть відновлювати, а ми в рамках цього кредиту заплатимо нашим підприємцям”, – сказала Є.Копач після засідання уряду.
За словами прем’єра Польщі, Євросоюз повинен інтенсифікувати процес надання допомоги Україні. Як заявила Є.Копач, уже в найближчі дні з ЄС в Україну відправляться чергові гуманітарні конвої. Прем’єр-міністр Польщі також заявила, що 12 лютого запропонує радимо Європі посилити санкції проти Росії.
За словами Є.Копач, Варшава не ставить своєю метою поглибити конфронтацію з Росією, і вона не буде бездіяльно спостерігати за подіями на сході України. Тому, пояснила польський прем’єр-міністр, Польща буде наполягати на тому, щоб всі держави ЄС були одностайні в питанні санкцій проти Росії.
“Санкції щодо Росії – це не політика Європи щодо Росії. Санкції, які Європа накладає на Росію – це лише відповідь на політику Росії щодо України. Тому систематична діяльність, яка дозволить припинити те, що відбувається на сході України, тобто озброєний конфлікт – це пріоритет діяльності ЄС на даний момент. Цей конфлікт можна закінчити тільки тоді, коли Європа буде говорити в один голос і буде послідовна”, – сказала Єва Копач.
Як зазначила голова польського Кабміну, Польща зацікавлена в тому, щоб Україна якомога швидше стала членом ЄС. Тому, каже Є.Копач, поляки допомагатимуть українцям у проведенні конкретних реформ. Координацією цієї допомоги буде займатися повноважний представник польського уряду, який буде мати свій офіс у Києві.
Експерти з польського уряду будуть допомагати своїми знаннями та досвідом у низці українських міністерств. Зокрема, вони займатимуться питаннями подолання корупції і впровадженням змін в механізм самоврядних виборів, додала прем’єр Польщі. Прем’єр Польщі приїжджала з візитом до Києва 19 січня. Є.Копач раніше пропонувала надати Україні експертну допомогу щодо функціонування польського аналога Антикорупційного бюро.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас