Гроші естонською: скільки коштує і навіщо потрібен рахунок в естонському банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гроші естонською: скільки коштує і навіщо потрібен рахунок в естонському банку

Фінтех і Картки
2013
В Естонії працює 13 банківських установ, з них лише 7 є банками, зареєстрованими з естонського законодавства. Найбільші гравці на банківському ринку Естонії представлені SEB Pank і Swedbank. Інші банки сконцентрувалися на різних нішевих продуктах, хоча є універсальними по наданих послуг, але не займають велику частку ринку. Однією з переваг естонських банків є практично стовідсоткова доступність інформації російською мовою на сайтах, а також російськомовне обслуговування в самих установах.
До переваг естонських банків варто віднести дуже лояльні тарифи на обслуговування, до недоліків – досить тривалий термін відкриття рахунків, а також часті вимоги додаткових документів, що підтверджують доходи клієнта.
Для українських клієнтів слід окремо відзначити Versobank, який з 2012 року належить українській агропромислової компанії UKRSELHOSPROM PCF LLC, що входить до складу корпорації “Алеф”, кінцевими бенефіціарами якої є Вадим Єрмолаєв і Станіслав Віленський. В даному банку можливе відкриття рахунку день в день і проведення ідентифікації власника рахунку в київському представництві банку.
Що ж стосується захисту коштів, то всі грошові суми, розміщені в естонських банках на стандартних умовах і не задіяні у фінансових інструментах, захищені в розмірі до 100 тисяч євро.
Окремо хотілося б відзначити, що при відкритті або купівлі готової естонської компанії, відкриття рахунку практично у всіх банках Естонії проводиться безкоштовно, але в деяких банках доведеться заплатити невелику заставну суму в розмірі до 50 євро за видачу Digi Pass. При виборі обслуговуючого банку варто звернути увагу на вартість видачі пластикових карт, а також на можливу абонплату за ведення рахунку. Всі великі мережеві банки в Естонії пропонують за невелику плату, часто що не перевищує 50 євро, додаткове відкриття рахунків в тих країнах, де вони присутні. Дана послуга може бути вкрай корисна при оформленні тимчасової посвідки на проживання в Латвії чи Литві, так як при трансфері коштів з естонського рахунку вже не виникне проблем з ідентифікацією джерела походження грошей.
Але роблячи вибір на користь естонського банку пам’ятайте: відкриття рахунку в естонському банку має сенс переважно якщо ви плануєте перебратися на ПМП до Естонії, або маєте постійні витрати і доходи в євро. Крім того Естонія цікава лише для тих чиї обороти не перевищують декількох десятків тисяч євро на місяць.
Сергій Креймер, Директор інвестиційно-консалтингової компанії “Амонда Інвест”
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас