Україні для виживання потрібно мінімум $15-17 млрд - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні для виживання потрібно мінімум $15-17 млрд - експерт

Кредит&Депозит
1549
Україні в 2015 році потрібні додаткові $15-17 млрд. Таку думку висловив директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин.
“Наша оцінка зовнішніх ресурсів, які потрібні Україні для виживання – $10-11 млрд, плюс дефіцит рахунку поточних операцій – $4-5 млрд. Мінімальний набір ресурсів – $15-17 млрд”, – сказав він. Юрчишин вважає, що це не дуже значна сума і є можливість, що Україна ці гроші отримає.
Але обов’язковою умовою для цього є початок справжніх структурних реформ, підкреслив експерт. “Всі однозначно вказують, що в Україні два фактори негативу: війна і нездатність уряду до реформування”, – зазначив він.
Юрчишин вважає, що розвиток економіки України буде залежати від того, чи надасть МВФ нові кредити Україні. “Буде МВФ – буде якийсь елемент розвитку”, – додав він.
У свою чергу директор інституту економіки та прогнозування НАНУ Валерій Геєць вважає, що дефіцит зовнішнього фінансування Україні істотно вище, ніж оцінка, яку назвав Юрчишин, – до $25 млрд.
Нагадаємо, місія МВФ перебуває з візитом в Україні до кінця січня, після чого ухвалить рішення про заміну програми фінпідтримки – з двох до чотирьох років. “Тепер ми працюємо над іншими варіантами, зокрема, з продовженням на чотири роки того терміну, який відводиться України на проведення реформ”, – уточнила глава фонду Крістін Лагард.
Про яку суму кредиту від МВФ йдеться – поки невідомо, але, за попередніми оцінками, обсяг допомоги може скласти від $15 до $27 млрд.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас