У Apple вистачить грошей, щоб купити майже всіх — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Apple вистачить грошей, щоб купити майже всіх

Фондовий ринок
1229
Компанія Apple скопила величезну кількість кеша. За підсумками року “заначка” компанії Тіма Кука досягла небувалих розмірів – $178 млрд. На ці гроші можна було б викупити з ринку більшість інших американських гравців.
Біржова капіталізація Apple перевищила $660 млрд, і, як відомо, це найдорожча компанія з погляду біржової вартості. Але коли експерти починають вважати, кого Apple могла б поглинути виходячи з капіталізації на фондовому ринку, сенсу в таких роздумах не так вже й багато. Ну яким чином Apple раптом перетворить в кеш всі свої акції і витратить їх на покупку нових активів? Звичайно, можна частково розплатитися власними паперами, але все одно логіки в подібних міркуваннях не надто багато. З таким же успіхом можна виміряти все в iPhone 6.
У Apple вистачить грошей, щоб купити майже всіх
Все купується, все продається…
Інша справа вільний кеш. Цифра $178 млрд виглядає не так переконливо, як загальна біржова капіталізація, зате це реальні доступні кошти, і якщо в якийсь момент їх хочеться використовувати, достатньо лише перевести в США з-за кордону, де бізнес Тіма Кука тримає більшу частину резервів, і компанія буде готова до шопінгу. Вільні гроші витрачаються на покупку стартапів, на програму зворотного викупу акцій та інші цілі. Навряд чи Apple збереться поглинути найбільших фондових гравців Америки, однак теоретично відповідні пропозиції можуть бути сформовані в будь-який час.
На даний момент обсяг вільного кеша Apple перевищує за розміром капіталізацію майже всіх компаній, що входять в індекс S&P 500.
У Apple вистачить грошей, щоб купити майже всіх
Лише 17 гравців Тіму Куку не по зубах. Грошей достатньо, щоб викупити всі папери Visa, яка коштує “всього” $158 млрд. Вистачить і на Disney ($161 млрд) або Intel ($173 млрд). Amazon, Yahoo!, Comcast – всі ці телекоми та інтернет-гіганти теж можна придбати, не залазячи в борги. Така ось цікава і потенційно небезпечна для деяких конкурентів Apple арифметика.
Рекордний звіт Apple
Apple повідомила про рекордні результати за I квартал. Найвищі показники доходу і прибутку в історії компанії призвели до зростання прибутку на акцію до 48%. Зростання обумовлене рекордними прибутками від iPhone, Mac і App Store Компанія оголосила фінансові показники за I квартал 2015 фінансового року, що завершився 27 грудня 2014 Дохід за квартал склав $74,6 млрд, а чистий прибуток – $18 млрд, або $3,06 на одну акцію. Для порівняння, дохід компанії за той же квартал попереднього року склав $57,6 млрд, а чистий квартальний прибуток – $13,1 млрд, або $2,07 на одну акцію. Валовий квартальний прибуток склав 39,9% у порівнянні з 37,9% роком раніше. Міжнародні продажі склали 65% від квартального доходу. Такі результати були досягнуті завдяки рекордному в історії компанії доходу від продажів iPhone і Mac, а також рекордним показникам App Store. Ще один новий внутрішній рекорд – 74,5 млн проданих iPhone.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас