Ралі долара триватиме ще 2-3 роки - Deutsche Bank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ралі долара триватиме ще 2-3 роки - Deutsche Bank

Валюта
1644
Ралі долара США, ймовірно, продовжиться протягом ще двох-трьох років, оскільки американська економіка продовжує рости, а Федеральна резервна система (ФРС) незабаром перейде до підвищення процентних ставок, прогнозує Deutsche Bank.
“Фундаментальні показники виглядають стійкими. На майбутнє темою валютних ринків буде сила долара”, – заявив головний економіст Deutsche Bank Securities Inc. в Нью-Йорку Пітер Хупер на конференції TradeTech FX. Раніше П.Хупер працював в Федрезерві.
Той факт, що Європейський центральний банк (ЄЦБ) і Банк Японії продовжують реалізацію безпрецедентних стимулюючих програм, забезпечить підйом долара до євро та ієни, додав експерт. Як і колеги з інших інвестбанків, він очікує, що на цьому тлі євро опуститься нижче паритету з доларом, проте його прогноз щодо термінів консервативніший за багатьох – “кілька років”.
Доларовий індекс Bloomberg, що відслідковує динаміку долара до валют основних розвинених країн, у понеділок досяг найвищої позначки за весь час його розрахунку – з 2004 року, завершивши сесію на рівні 1161,42 пункту. У середу індикатор тримається трохи нижче 1160 пунктів. У 2014 році він підскочив на 11%, в 2013 році – на 3,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас