НАБУ просить дозволити видачу карток юрособам-нерезидентам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ просить дозволити видачу карток юрособам-нерезидентам

Фінтех і Картки
694
Незалежна асоціація банків України (НАБУ) просить Національний банк (НБУ) врегулювати норму про можливість банків видавати корпоративні картки юридичним особам – нерезидентам, у тому числі іноземним та офіційним представництвам.
Про це йдеться в листі Асоціації на адресу регулятора.
У НАБУ пояснюють, що на сьогодні в положенні про порядок емісії електронних платіжних коштів і здійснення операцій з їх використанням (постанова НБУ №705 від 5 листопада 2014) немає чіткого визначення терміна «суб’єкти господарювання».
При цьому, інші циркуляри НБУ визначають суб’єктів господарювання, як юридичних осіб – резидентів та фізичних осіб – підприємців. Таким чином, виникають питання про можливість банків видавати корпоративні картки юридичним особам – нерезидентам, у тому числі іноземним та офіційним представництвам.
Також банки просять пояснити, чи можуть вони продовжувати обслуговування таких клієнтів за вже виданими корпоративними картками, на підставі договорів, які були укладені до набрання чинності постанови НБУ №705.
Як зазначається у листі, в попередньому варіанті положення, затвердженого постановою НБУ №137 від 19 квітня 2005 року, було чітке визначення користувача корпоративної картки – юридичних осіб (до яких НБУ відносив юридичних осіб, філії, представництва, відділення). Також у цьому документі була передбачена можливість користування корпоративними картками іноземним дипломатичним, консульським, торговельним та іншим офіційним представництвам, міжнародним організаціям та їх філіям, що користуються імунітетом і дипломатичними привілеями, чого, на жаль, не містить чинне Положення №705.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас