3G принесе в бюджет-2015 10 млрд гривень - голова НКРЗІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

3G принесе в бюджет-2015 10 млрд гривень - голова НКРЗІ

Казна та Політика
418
Український уряд розраховує отримати від продажу ліцензій на мобільний зв’язок “третього покоління” і конверсії до 10 млрд грн. в 2015 році, повідомив голова Національної комісії регулювання зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) Олександр Животовський.
На три 3G-ліцензії претендує трійка найбільших українських операторів. “Київстар”, “МТС Україна” і “Астеліт” (life :)) подали в НКРЗІ 16 січня свої заявки. Початкова вартість кожної ліцензії складає 2,7 млрд грн. Для звільнення діапазону від військових користувачів оператори повинні будуть спільно оплатити конверсію. Її розрахункова вартість, зазначив Олександр Животовський, через інфляцію може зрости з 1,55 млрд грн. до 1,7-1,8 млрд грн. У разі отримання трьома операторами 3G-ліцензій кожен з них зобов’язаний буде перерахувати до державного бюджету приблизно по 3,3 млрд грн.
Голова НКРЗІ повідомив, що наступне засідання відомчої тендерної комісії відбудеться 16 лютого. До цієї дати всі претенденти зобов’язані перерахувати заставні суми, встановлені в розмірі 10% від ціни ліцензії (270 млн грн.). Кожен з операторів подав по три заявки, тому загальна заставна сума може скласти 2430 млн грн.
За словами Олександра Животовського, торги з голосу відбудуться 21 лютого поточного року. Після цього у переможців тендеру буде місяць на оплату 3G-ліцензій і місяць-два для підписання договорів про конверсію з Міністерством оборони.
Голова НКРЗІ відзначив високу вмотивованість українських операторів і їхнє бажання якомога швидше запустити 3G-мережі в містах-мільйонниках. “Я думаю, це може відбутися ще цього року”, – припустив Олександр Животовський.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас