Україна може утримати курс долара на рівні 17 гривень - аналітик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може утримати курс долара на рівні 17 гривень - аналітик

Валюта
4131
Таку думку висловив аналітик одного з найбільших в світі інвестиційних холдингів Nomura Дмитро Петров з Лондонського офісу компанії.
“Якщо ми побачимо продовження програми (співпраці з МВФ), навіть якщо вона буде модифікована, частина коштів буде спрямована на стабілізацію валютного ринку … У такій ситуації курс долара на рівні 17 гривень не є нереалістичною метою, тим більше в умовах подальшого спаду імпорту , що потягне за собою падіння попиту на валюту “, – сказав він.
Аналітик відзначив, що МВФ погодиться направити частину коштів на стабілізацію валютного ринку, щоб ще більше не погіршувати ситуацію в Україні та нагадав про заходи уряду, що обмежують імпорт.
“У підсумку, збільшення пропозиції на тлі меншого попиту може також привести до зниження обмінного курсу на” чорному ринку “з нинішніх близько 20 гривень до цільових 17 гривень”, – вважає експерт.
У той же час він не виключив можливості подальшого зниження курсу гривні у разі подальших затримок з наданням фінансової допомоги Україні і скороченні валютних резервів, що також може призвести до того, що офіційний курс зрівняється з чинним на “чорному ринку”.
“При такому розвитку подій ми не здивуємося, якщо побачимо офіційний курс на рівні 20-25 гривень. Втім, таке ослаблення може виявитися тимчасовим, поки економіка не підлаштується під нову структуру і не збалансується”, – зазначив він, зауваживши, що після такої стабілізації гривня повинна зміцнитися.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас