Венчурні фонди США залучили рекордний обсяг грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венчурні фонди США залучили рекордний обсяг грошей

Кредит&Депозит
427
Обсяги коштів, залучених венчурними фондами США, підскочили на 62% в минулому році в порівнянні з 2013 р до $32,97 млрд, максимуму з 2007 р. Історичний рекорд був встановлений 15 років тому на позначці $85,07 млрд.
Як пише The Wall Street Journal, інвестори проявляли підвищений інтерес до фінансування стартапів і первинних публічних розміщень акцій.
Прибуток від венчурних вкладень також зростає прискореними темпами; одним з факторів є зростання числа IPO з венчурним фінансуванням до 105 угод в 2014 р – найвищої позначки з 2000 р, за даними Dow Jones VentureSource.
За словами керуючого директора HarbourVest Partners Скотта Восса, в останні рік-два “було укладено кілька кращих угод з венчурним капіталом в історії”.
Поряд з цим загальний оптимізм щодо цієї галузі стримують побоювання її перегріву. Наприклад, ведуться розмови про наявність “мильної бульбашки” на ринку високотехнологічних стартапів Кремнієвої долини. І венчурні капіталісти закликають портфельні компанії бути обережніше при виборі цілей для інвестування.
У фонди венчурного капіталу вкладають інституційні інвестори – пенсійні або благодійні фонди і фонди фондів. Їх кошти потім направляються в компанії венчурного капіталу, які проводять управління інвестиціями і розподіляють отриманий прибуток.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас