Іран ввів в експлуатацію дві ділянки найбільшого в світі родовища газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран ввів в експлуатацію дві ділянки найбільшого в світі родовища газу

Енергетика
964
Іранська частина Південного Парса поділена урядом на 28 ділянок, на яких видобуток повинні вести різні компанії.
15-й і 16-й дільниці іранській частині найбільшого в світі газового родовища Південний Парс у Перській затоці, яке Іран ділить з Катаром, введені в експлуатацію. Про це повідомив командувач підрозділу будівництва та реконструкції військово-промислового комплексу Хатам аль-Анбія бригадний генерал Ебадолла Абдоллахі.
Іранська частина Південного Парса поділена урядом на 28 ділянок, на яких видобуток повинні вести різні компанії, в тому числі і ряд найбільших світових гігантів. 15-й і 16-й дільниці були віддані корпорації Хатам аль- Анбія, що належить елітному іранському військовому підрозділу Корпус вартових ісламської революції.
Як повідомив Абдоллахі, проект був повністю здійснений іранськими фахівцями, включаючи проектування, будівництво та експлуатацію, в той час як такі компанії, як Statoil, Shell, Total і Hyundai покинули свої ділянки через економічні санкції, введені США та ЄС щодо Ірану.
З введенням двох ділянок в експлуатацію в загальнонаціональні газопровідні мережі Ірану будуть щодня накачуватися 50 млн куб м газу для побутових і промислових цілей, 2,6 тис тонн газу етан буде використовуватися для потреб нафтохімії, 3,25 тис тонн скрапленого газу і 80 тис барелів газового конденсату будуть відправлятися на експорт.
На іранську частину Південного Парса припадає 50% сумарних запасів газу Ірану. Розвідані запаси іранського сектора родовища складають 13 трлн кубометрів газу і 18 млрд барелів газоконденсату, а також 2,7 млрд тонн нафти.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас