У Мінагрополітики готові сприяти виробництву вітчизняної сільгосптехніки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінагрополітики готові сприяти виробництву вітчизняної сільгосптехніки

Аграрний ринок
582
Міністерство аграрної політики та продовольства готове сприяти виробництву сільгосптехніки в Україні. Про це заявив глава міністерства Олексій Павленко на зустрічі з керівниками підприємств-виробників сільськогосподарської техніки.
Міністр повідомив про поточні аспекти і середньострокові заходи з точки зору прийнятого державного бюджету.
“Зараз є політична воля і Кабінету Міністрів, і парламентської коаліції здійснити дерегуляцію, зняти зайві бар’єри, дати бізнесу можливість розвитку. Вже розглянуто та подано до Верховної Ради відповідні законопроекти про скасування десятків ліцензій і дозволів, непотрібних регуляторних процедур”, – зазначив міністр.
Виробники сільськогосподарської техніки відзначили зменшення податкового тиску в частині соціального внеску. Було надано пропозицію щодо стимулювання програм лізингу в Україні, нормалізації мит на імпорт готової сільгосптехніки, вузлів та запчастин до неї. Також представники бізнесу висловилися за заборону придбання імпортної сільгосптехніки за бюджетні кошти.
Міністр позитивно оцінив ініціативу представників сільськогосподарського машинобудування щодо стимулювання виробництва відповідної техніки в Україні. За словами Олексія Павленка, в Міністерстві сприятимуть розробці і прийняттю нормативно-правових актів, а також фактично синхронізують свою політику з потребами вітчизняного машинобудування.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас