Київ набрав боргів на 10 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ набрав боргів на 10 млрд грн

Кредит&Депозит
545
На сьогоднішній день загальна сума як внутрішніх, так і зовнішніх боргових зобов’язань Києва становить близько 10 млрд гривень. Про це на брифінгу заявив голова бюджетної комісії Київради Андрій Странніков.
«На сьогоднішній день 250 млн ми погасимо з того боргу в 2,6 млрд гривень, що був узятий в 2012 році і час сплати якої настав з жовтня по грудень місяць цього року. Інші борги переходять на наступний рік – це близько 10 млрд гривень », – сказав він. За словами Страннікова, дефіцит бюджету Києва за 2014 вдалося скоротити з 3,5 млрд до 1 млрд гривень.
Він зазначив, що у влади є кілька варіантів погашення цього дефіциту, але якщо не вдасться його покрити, ця сума в 1 млрд гривень також перейде на наступний рік, як загальна кредиторська заборгованість.
У той же час голова бюджетної комісії зазначив, що в даний час відбувається формування бюджету Києва на 2015 рік, який буде прийнятий вже на наступний день після прийняття Верховною Радою державного бюджету України.
Він зазначив, що в разі перекладання зобов’язань фінансування сфери охорони здоров’я та освіти на плечі держави Київ все одно буде потребувати майже 12 млрд грн державних субвенцій для компенсації різниці тарифів, виплати соціальних субвенцій і т.і.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас