Наступного року в бюджеті на утримання держдач заклали близько 4 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наступного року в бюджеті на утримання держдач заклали близько 4 млн грн

Казна та Політика
1151
У державному бюджеті на наступний рік на утримання державних дач заклали лише близько 4 млн грн на дві офіційні резиденції. Про це під час брифінгу сказав керівник Державного управління справами Сергій Березенко.
С.Березенко зазначив, що Президент скасував 13 розпоряджень попередніх глав держави щодо пільг чиновникам. Також він зазначив, що були розроблені економічно обґрунтовані тарифи по проживанню на державних об’єктах.
“Наприклад, якщо до 1 квітня для того, щоб проживати в будиночку в Конча-Заспі… якщо ти мав так звані спеціальні заслуги перед державою, треба було платити в місяць 1 тис. 83 грн. Були певні корекції 1 квітня і ця сума збільшилася до 6 тис. грн. На сьогодні після того, як ми перерахували і отримали справедливий тариф, який покриває абсолютно всі витрати, ця сума становитиме значно більше 10 тис. за 100 м в залежності від рівня комфортності”, – зазначив С.Березенко.
Він також зазначив, що бюджет витрачав на утримання державних дач 40 млн грн. “На сьогодні сума на наступний рік буде закладена в розмірі близько 4 млн грн для обслуговування тільки двох офіційних державних резиденцій – це 29 будиночок в Конча-Заспі і 14 в Пущі-Водиці”, – додав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас