Розкрито формулу нової ціни російського газу для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розкрито формулу нової ціни російського газу для України

Енергетика
4888
Уряд України розкрилв формулу ціни на поставки російського газу. Як повідомляється в протоколі, підписаному Росією, ЄС і Україною за підсумками тристоронніх переговорів про постачання газу, ціна на паливо буде знижена на розмір знижки за експортним митом, визначеним урядом Росії. Відповідний документ опублікований на сайті Кабінету міністрів України.
В протоколі зазначається, що зниження мита буде розраховуватися за такою формулою: якщо ціна тисячі кубометрів газу складе 333,33 долара і вище, знижка буде дорівнювати 100 доларів. Якщо ціна буде нижче 333,33 долара за тисячу кубометрів, знижка складе 30% від цієї ціни.
Нагадаємо, Україна, Росія і Єврокомісія підписали в Брюсселі всі необхідні документи щодо зимового газового плану, який передбачає поновлення поставок в Україну російського палива до кінця березня 2015 року.
Досягнуті домовленості передбачають погашення Україною до кінця року 3,1 мільярда з 5,3 мільярда доларів боргу і покупку у Газпрому додаткових обсягів на зиму на умовах передоплати.
Крім того, Газпром і Нафтогаз підписали доповнення до контракту, зафіксувавши умови поставок російського газу в період до кінця березня. Пізніше глава Газпрому Олексій Міллер запевнив, що компанія почне поставки газу в Україну протягом 48 годин, якщо надійде передоплата.
Як повідомив Еттінгер, Росія до кінця березня надасть Україні знижку в 100 доларів. Новак підтвердив, що уряд РФ найближчим часом прийме відповідне рішення. Він зазначив, що Україна підтвердила наявність коштів на поставку 4 мільярдів кубометрів газу. В свою чергу глава Газпрому повідомив, що ціна російського газу в листопаді-грудні, за попередніми розрахунками, складе 378 доларів за тисячу кубометрів. Результат буде залежати від нафтових цін, підкреслив він.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас