Влада Ізраїлю вживає заходів щодо обмеження використання готівки в країні - через 20% тіньової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Ізраїлю вживає заходів щодо обмеження використання готівки в країні - через 20% тіньової економіки

Фінтех і Картки
917
Влада Ізраїлю вживає заходів щодо обмеження використання готівки в країні. Як повідомляють національні ЗМІ, кабінет міністрів країни прийняв спеціальну постанову, покликану урізати вживання на території держави готівкових грошей і чеків. Це рішення одноголосно підтримали всі члени уряду.
Нові правила стосуватимуться як юридичних, так і фізичних осіб. Так, наприклад, максимальна оплата готівкою, яку зможе здійснити приватна особа, становитиме 15 тис. шекелів (трохи більше 4 тис. доларів). Крім цього, при купівлі-продажу вживаного автомобіля стеля оплати готівкою визначений у 50 тис. шекелів (13,5 тис. доларів). Урядовою постановою також заборонена перепродаж або переоформлення чеків і векселів на третю особу на аналогічні суми.
Проект постанови був підготовлений спеціальною комісією. Робота йшла під керівництвом начальника канцелярії прем’єр-міністра Харель Локера. Обмеження оплати готівкою і близькими до них за ліквідностю векселями на третіх осіб направлено на боротьбу з відмиванням грошей і ухиленням від податків, зазначають ЗМІ.
Ізраїльські експерти називають готівку “важелем тіньової економіки”. За різними даними, обсяг неврахованих угод в Ізраїлі досягає 20% від ВВП.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас