ЄС виділив 17 млн євро на підтримку проектів розвитку громад в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виділив 17 млн євро на підтримку проектів розвитку громад в Україні

Кредит&Депозит
223
Європейський Союз ініціює підтримку громад в Україні, які зазнали впливу конфлікту в Криму та на сході країни, загальна сума допомоги складе 17 млн євро. Про це повідомили в прес-службі КМУ.
В Мінрегіоні відбувся інформаційний захід з ініціативи ЄС з підтримки громад в Україні, які зазнали впливу конфлікту в Криму та на сході країни. Захід організований проектом “Підтримка політики регіонального розвитку в Україні”.
Підтримка ЄС надаватиметься у вигляді грантової допомоги в розмірі від 200 тис. до 2 млн. євро на термін від 6 до 18 місяців на реалізацію проектів відновлення інфраструктури та житла, будівництва місць для тимчасового проживання, отримання доступу до послуг з охорони здоров’я, освіти і т.д. Загальна сума допомоги складе 17 млн. євро.
“Мова йде про залучення безповоротних коштів, які допоможуть Україні ефективно вирішувати проблеми, що виникли в результаті конфлікту на сході країни. Цей проект спрямований на посилення спроможності тих громад, які постраждали від конфлікту, а також тих, які взяли на себе значне навантаження з підтримки внутрішньо переміщених осіб. Саме ці громади повинні стати авторами проектів, на які Європейський Союз готовий виділити кошти”, – сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Мирослав Кошелюк.
Представники ЄС запросили місцеві органи влади подати до Представництва ЄС в Україні до 31 жовтня 2014 р. короткий вираз зацікавленості, що має містити огляд проблем, які належить вирішити, і пропоновані заходи.
“Запропонований формат подачі заявки – вираз зацікавленості – дозволяє скоротити процедуру відбору проектних ідей та вести прямі переговори з укладення грантових договорів з заявниками”, – повідомили експерти проекту ЄС “Підтримка політики регіонального розвитку в Україні”.
Заявниками в рамках запрошення можуть бути обласні адміністрації, обласні ради, міські адміністрації обласних центрів, Київська міська державна адміністрація, міста Маріуполь, Слов’янськ, Краматорськ, Бердянськ та Сєвєродонецьк. Вони можуть подавати заявки самостійно або в партнерстві зі співзаявником – українськими неурядовими організаціями або міжнародними компаніями.
“Для регіонів України, які зазнали найбільшого впливу конфлікту, така допомога партнерів з Європейського Союзу дуже важлива, особливо в умовах, коли значна частина коштів, які планувалися в бюджеті на регіональний розвиток, сьогодні перенаправляється на найбільш гострі, найбільш актуальні проблеми. Ми дякуємо нашим європейським колегам за підтримку”, – зазначив Мирослав Кошелюк.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас