Очікування аналітиків не виправдаються: Саудівська Аравія, Кувейт, ОАЕ проти зниження видобутку країнами ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Очікування аналітиків не виправдаються: Саудівська Аравія, Кувейт, ОАЕ проти зниження видобутку країнами ОПЕК

Енергетика
4385
Країни Перської затоки, в тому числі Саудівська Аравія, Кувейт і ОАЕ, мають намір виступити проти спроб ОПЕК скоротити квоти на видобуток нафти на саміті цієї організації, пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела. Саміт відбудеться 27 листопада у Відні.
Члени ОПЕК знижували ціни впродовж декількох тижнів, часто «підрізаючи одне одного», в спробах підсилити або захистити свої частки на ринку, говориться в статті. Віденський форум дав би можливість картелю продемонструвати більш згуртовану позицію і погодитися на скорочення квот для підтримки цін, але триваюче протистояння з боку Саудівської Аравії, Кувейту і ОАЕ робить таку можливість вкрай малоймовірною, йдеться в статті.
Країни Перської затоки стурбовані, що будь-яке зниження обмежень призведе до втрати їхньої частки на глобальних нафтових ринках, навіть якщо це означає продовження зниження цін на нафту, стверджують джерела. «Саудівська Аравія та інші країни регіону не мають наміру погоджуватися з ідеєю про скорочення (квот) на листопадовій зустрічі», – заявив один з джерел.
Раніше повідомлялося, що Іран не заперечує проти зниження світових цін на нафту. Також повідомлялося, що Росія і ОПЕК скептично оцінюють перспективи зростання видобутку сланцевої нафти і газу.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас