Дефіцит "Енергоатому" в 2014 р становить більше 1 млрд грн через девальвацію гривні - голова компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит "Енергоатому" в 2014 р становить більше 1 млрд грн через девальвацію гривні - голова компанії

Валюта
306
Дефіцит коштів НАЕК “Енергоатом” в 2014 році становить понад 1 млрд грн через істотну девальвацію гривні, повідомив журналістам президент компанії Юрій Недашковський в Южноукраїнську в п’ятницю.
“Є питання фінансового забезпечення. Ще недавно ми вважали, що у нас все фінансово забезпечене, але, на жаль, ви бачите досить серйозне зростання курсу валют … Понад 1 млрд грн – це той дефіцит, який склався тільки через курсову різницю. Тариф (“Енергоатома” – ІФ) було досить серйозно переоцінено і підвищено на початку року з розрахунку курсу 9 з невеликим копійок, а зараз ми купуємо валюту по 13 копійок (за 1 цент – ІФ). Ця різниця у нас в тарифі не врахована”, – сказав він.
Ю.Недашковський додав, що в поточному році “Енергоатом” також недоотримав понад 1 млрд грн від “Енергоринку” за відпущену електроенергію.
“Провалились платежі з “Енергоринку”. Зараз електроенергія поставляється в зону, захоплену бойовиками, а платежі звідти не надходять. Державі необхідно прийняти рішення. Думаю, що потрібно відключити цей регіон, щоб не породжувати “яму” неплатежів. Для нас це теж дефіцит грошових коштів”, – резюмував він.
“Енергоатом” є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас