Обмеження на покупку валюти страховиками завдають шкоди економіці України - страховики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обмеження на покупку валюти страховиками завдають шкоди економіці України - страховики

Валюта
564
Блокування банками покупки страховиками іноземної валюти для забезпечення виконання ними своїх зобов’язань перед перестраховиками-нерезидентами призводить до необгрунтованих наслідків, що перешкоджає веденню страхового бізнесу, підвищує репутаційний ризик України, а також завдає втрат бюджету України, вважають у Лізі страхових організацій України (ЛСОУ).
Як наголошується на сайті ЛСОУ, прогнозований обсяг перестрахування в четвертому кварталі становить $ 30 млн, що не є суттєвим щодо валютних резервів НБУ. При цьому у страховиків виникають санкції з боку перестраховиків за невиконання договорів перестрахування у зв’язку з несплатою перестрахувальних премій.
Таким чином, страховий ринок вийде в 2015 рік без облігаторного покриття, у тому числі з банківських ризиків.
“Ситуація, що склалася у страховій галузі в зв’язку з постановами НБУ №540, 591 створює загрозу для втрат державним бюджетом майже 150 млн грн у вигляді недоотриманих податків від страховиків, а втрати банківської системи від недоотриманої агентської винагороди складуть більше 300 млн грн” – вважає президент ЛСОУ Олександр Залєтов, думка якого наводиться на сайті.
У зв’язку з цим ЛСОУ звернулася до президента України і Кабміну з проханням втрутитися в ситуацію з метою зняття заборони на проведення операцій в іноземній валюті по перестрахувальних послугах. При цьому ЛСОУ підкреслила, що перестрахування в Україні детально регулюється законами, постановами Кабінету Міністрів України та розпорядженнями Нацкомфінпослуг, а також постановою НБУ № 135 і не створює загрози по використанню вітчизняного страхового ринку для відмивання грошей і фінансування тероризму.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас