Україна за 8 місяців збільшила експорт ковбаси на 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна за 8 місяців збільшила експорт ковбаси на 20%

Аграрний ринок
1115
За даними митної статистики, за вісім місяців 2014 року Україна експортувала 882 тонни ковбасних виробів, а це на 20% перевищує аналогічні показники попереднього року. Про це повідомили в асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ).
За інформацією УКАБ, найбільше українських ковбас було експортовано в Росію – близько 73%. Також важливим ринком реалізації ковбасних виробів залишається Молдова, на яку припадає 25% експортних обсягів. Невеликі партії ковбаси поставлялися також в Грузію і Вірменію.
“Експорт ковбасних виробів зараз знаходиться на досить низькому рівні і становить лише 0,5% від загального виробництва. Однак вітчизняні виробники зацікавлені в нарощенні експорту ковбасних виробів”, – йдеться в повідомленні.
Також, повідомили в асоціації, цього року спостерігалося скорочення імпорту ковбаси. Внаслідок девальвації гривні імпорт даної продукції за вісім місяців зменшився до 445 тонн, тоді як за цей період минулого року цей показник склав майже 600 тонн.
Однак, за повідомленням УКАБ, виробництво ковбасних виробів в цьому році скоротилося на 3% і за січень-вересень склало 172,4 тис. тонн.
Найбільшу частку в структурі займають вироби ковбасні варені, сосиски і сардельки – 65%, що свідчить про низьку купівельну спроможність українського населення.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас