Зовнішній борг Китаю продовжує рости — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зовнішній борг Китаю продовжує рости

Кредит&Депозит
663
Зовнішній борг Китаю зріс на 2,6% в II кварталі, підтверджують дані Державного валютного управління.
В результаті він підвищився до $ 907, 2 млрд на кінець червня у порівнянні з $ 883, 9 млрд на кінець березня 2014. При цьому середньо-і короткострокова заборгованості складають $ 191, 4 млрд, а короткострокова – $ 715, 9 млрд.
На борг, номінований в доларах США, припадає 81% загального обсягу показника. Валютні резерви Китаю на кінець I квартал становили $ 3,99 трлн, збільшившись з $ 3,95 трлн трьома місяцями раніше, повідомляє MarketWatch.
Раніше Китай підвів підсумки розслідування за шахрайськими схемами торгівлі по всій країні, регулятори виявили порушення на суму в $ 10 млрд, більша частина з них припадає на порт Циндао. Розслідування почалося ще в квітні минулого року.
За оцінками експертів, китайські банки мають досить суттєві зв’язки з компаніями, які займалися нелегальними операціями. Обсяг кредитів, виданих цим структурам, оцінюється приблизно в 20 млрд юанів.
Аналітики Citi стурбовані перспективами економічного зростання в КНР, враховуючи швидке зростання недержавного боргу по відношенню до ВВП і ознаки того, що жорсткість монетарної політики може зробити сильний негативний вплив на економіку країни.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас