ЄС виділить Туреччині та країнам західних Балкан 11 млрд євро на реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виділить Туреччині та країнам західних Балкан 11 млрд євро на реформи

Кредит&Депозит
225
Європейська комісія (ЄК) представила деталі того, як Євросоюз (ЄС) буде підтримувати зусилля з проведення реформ в країнах Західних Балкан та Туреччини протягом найближчих семи років.
На фінансування реформ, яке було погоджено з ЄС торік, буде виділено 11 млрд євро, повідомляє прес-служба Єврокомісії.
У список фінансованих країн увійшли Албанія, Македонія, Косово, Чорногорія, Сербія, Туреччина, Боснія і Герцеговина, а також деякі інші країни. Щодо Боснії і Герцеговини, як і інші неназвані країни, дані по фінансуванню поки не затверджені.
У сьогоднішньому повідомленні ЄК наводяться приблизні дані щодо розподілу фінансування серед країн, а також вказуються політичні пріоритети, які фінансуватимуться. Як наголошується, влади відповідних країн брали участь у визначенні ключових областей, які більше за інших потребують допомоги.
ЄС виділить Туреччині та країнам західних Балкан 11 млрд євро на реформи
“Ця оновлена допомога – дуже хороша новина для регіону, в якому знаходяться країни-кандидати на вступ до ЄС”, – сказав єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Штефан Фюле. За його словами, це допоможе країнам “рухатися вперед на своєму шляху до ЄС і будувати мости зі своїми сусідами”.
Фінансова допомога буде виділена для досягнення стратегічно пріоритетних цілей країнами, охочими вступити в ЄС, а також на зміцнення регіонального та територіального співробітництва та інвестицій, говориться в повідомленні ЄК.
“Основні напрямки включають діяльність органів влади та реформу державного управління, верховенства закону і основних прав, а також підтримку економічного зростання і конкурентоспроможності. Фінансова допомога в цих областях буде орієнтована на підтримку реформ національного сектора, орієнтованих на конкретні результати”, – сказано в повідомленні.
У ЄК очікують, що “чітко визначений набір індикаторів і цільових показників дозволить проводити точний моніторинг та оцінку програм”. Заходи з оцінки досягнень країн у тих чи інших напрямах реформ заплановані на 2017-й і 2020 рр.
Нагадаємо, раніше Європарламент схвалив пакет допомоги ЄС Україні у розмірі 11 млрд євро. Частина з цих коштів країна вже отримала.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас