Чудеса люстрації: скандальний екс-ректор Мельник йде в мери Ірпеня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чудеса люстрації: скандальний екс-ректор Мельник йде в мери Ірпеня

Особисті фінанси
715
Колишній ректор національного університету Державної податкової служби, якого звинувачують в корупції, Петро Мельник візьме участь у виборах міського голови Ірпеня 26 жовтня. Про це повідомляє прес-служба виборчого штабу Мельника.
За словами Мельника, його рішення продиктоване бажанням довести владі, що він ні в чому не винен, що всі справи проти нього були політичним переслідуванням.
“Тільки громада може визначати, кого їй бачити на посаді міського голови, а кого ні”, – зазначив він.
“26 жовтня всі стане на свої місця, а брудне переслідування доведеться припинити. Як свого часу визнали справу Тимошенко замовною, так і справу проти Мельника визнають”, – упевнений політик.
Нагадаємо, Мельник був затриманий 27 липня 2013 при отриманні від двох громадян України хабарів в розмірі 40 тис. та 80 тис. грн.
1 серпня 2013 Печерський райсуд Києва обрав Мельнику запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня включно. 7 серпня на Мельника наділи електронний браслет для відстеження його перебування. 9 серпня стало відомо, що Мельник втік з-під домашнього арешту, скинувши електронний браслет.
14 серпня 2013 Мельник був оголошений в міжнародний розшук, а 1 квітня 2014 він був затриманий після прибуття до Києва з Лондона. 7 травня Апеляційний суд Києва знизив розмір застави для Петра Мельника з 30 млн. грн. майже до 600 тис. грн. 12 травня Мельник сплатив заставу і вийшов на свободу.
24 червня Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами одержання екс-ректором Національного університету Державної податкової служби Петром Мельником неправомірної вигоди. Слідство передало обвинувальний акт у кримінальному провадженні в Ірпінський міськсуд Київської області, підозрюваному загрожує від 8 до 12 років в’язниці.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас