Під закон про люстрацію підпаде близько 1 млн чиновників - підрахунки Яценюка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Під закон про люстрацію підпаде близько 1 млн чиновників - підрахунки Яценюка

Казна та Політика
1390
Під дію закону про люстрацію потрапляє близько 1 млн людей, заявляє прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
“За нашими підрахунками, під дію цього закону підпадає близько 1 млн різного роду чиновників, держслужбовців, співробітників правоохоронних органів”, – сказав Яценюк на засіданні уряду в середу.
Прем’єр-міністр Яценюк також доручив створити комісію для перевірки членів Уряду, заступників Міністрів та керівників центральної виконавчої влади щодо відповідності закону про очищення влади, сформувати єдиний реєстр осіб, щодо яких застосовано люстрацію та створити громадянську раду з питань люстрації при Міністерстві юстиції.
“Дуже важливо, щоб під даний закон попала суддівська влада, судді, які брали хабарі й виносили рішення, хто фальшували вибори і робили їх не іменем України, а іменем Януковича, хто накладали штрафи на Автомайдан. Потрапляють під закон про люстрацію всі працівники правоохоронної системи, які відправляли «Беркут» на беззбройних громадян, всі члени центральних органів виконавчої влади, які працювали в період Віктора Януковича, попадають під люстрацію податківці – всі, хто мають державні владні повноваження”, – заявив він.
Нагадаємо, що вчора Верховна Рада підтримала в другому читанні і в цілому Закон “Про очищення влади”. За відповідне рішення проголосував 231 народний депутат.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас