Яценюк пригрозив Росії "дзеркальними заходами" у разі введення торгових обмежень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк пригрозив Росії "дзеркальними заходами" у разі введення торгових обмежень

Казна та Політика
1515
Уряд України допускає порушення Росією домовленостей про збереження чинного режиму вільної торгівлі до кінця 2015 року і готується в разі такого порушення негайно ввести відповідні дзеркальні санкції, заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
“Як тільки Росія введе торгові обмеження по відношенню до України, ми невідкладно в той же день введемо дзеркальні заходи”, – сказав він, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у Києві в середу.
Як повідомлялося, 12 вересня на переговорах в Брюсселі Росія, Україна та ЄС досягли домовленості, згідно з якою суперечливі для РФ положення угоди про асоціацію України з ЄС не будуть застосовуватися до початку 2016 року. У вівторок Європарламент і Верховна Рада України ратифікували документ.
Однак 16 вересня міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв повідомив, що постанова російського уряду про підвищення мит на українські товари все одно буде підписана найближчим часом, так як Україна ратифікувала Угоду про асоціацію з ЄС, яка має вступити в силу з 1 листопада 2014 року.
Міністр, однак, зазначив, що як тільки Україна документально оформить рішення про відстрочення застосування Угоди про асоціацію з ЄС відповідно до домовленостей, російська сторона також не застосовуватиме постанову.
У свою чергу українська сторона відзначала, що ніяких додаткових документів їй приймати не потрібно, так як режим відстрочки вводить своїми документами ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас