Грузинська продукція без проблем поставляється на ринок РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузинська продукція без проблем поставляється на ринок РФ

Аграрний ринок
630
Міністр сільського господарства Грузії Отар Данелія не бачить нічого дивного в тому, що Грузія не потрапила в список пріоритетних для Росії країн щодо поставок продовольства, яке раніше імпортувалося з держав, які підпали під російські санкції.
“Тут мова йде про країни, які представляють собою стратегічних партнерів РФ”, – заявив О.Данелія ввечері в понеділок в ефірі грузинського телеканалу “Руставі-2”, відповідаючи на питання про те, чому, на його погляд, Грузія не згадана в цьому списку.
При цьому міністр нагадав, що в даний час у Грузії немає дипломатичних відносин з Росією.
“Що для нас важливо – бути в якомусь списку або здійснювати експорт до Росії? Грузинська продукція без проблем входить на територію РФ, що, думаю, найважливіше”, – заявив глава Мінсільгоспу республіки.
В свою чергу спецпредставник прем’єр-міністра Грузії з відносин з РФ Зураб Абашидзе виключив ймовірність виникнення перешкод для поставок грузинської сільгосппродукції на російський ринок.
За його словами, між Грузією і Росією “йде звичайна торгівля”.
Як повідомлялося, в список пріоритетних країн щодо поставок до Росії продовольства, яке раніше імпортувалося з держав, які підпали під російські санкції, увійшли Азербайджан, Узбекистан, Вірменія, Таджикистан, Киргизія. Також до нього увійшли Туреччина, Іран, Сербія, Марокко, Єгипет.
За словами міністра сільського господарства РФ Миколи Федорова, також дуже потужний ринок, який “стукає в наші двері”, – країни Латинської Америки. “Це Чилі, Аргентина, Парагвай, Еквадор, Перу. Ми ведемо з ними переговори, і вони вже вишикувалися в чергу, щоб збільшити нам поставки своєї продукції”, – сказав М. Федоров.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас