Російські банки, що потрапили під санкції, терміново попросили про держпідтримку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські банки, що потрапили під санкції, терміново попросили про держпідтримку

Фондовий ринок
2505
Россельхозбанк і Газпромбанк, що потрапили під західні санкції, попросили у держави фінансової підтримки. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на держбанкіра і двох федеральних чиновників.
Россельхозбанк просить про надання йому 100 млрд руб., восени він планує отримати 50 млрд руб. за рахунок додаткової емісії. Крім того, держава купить привілейовані акції Россельхозбанка на 25 млрд руб.
Один з федеральних чиновників заявив «Відомостям», що банкам доведеться компенсувати відсутність зовнішнього фондування [рівень зовнішніх запозичень у Россельхозбанка високий і становить $8,7 млрд]. Він вказав, що єдиним джерелом для заміщення фондування може служити Фонд національного добробуту.
Банк відзначає, що програма докапіталізації Россельхозбанка може бути включена до держпрограми розвитку сільського господарства.
Газпромбанк пропонує Фонду національного добробуту купити на 40 млрд руб. привілейованих акцій. Газпромбанк не є державним, але розраховує на позитивне рішення, оскільки потрапив під санкції насамперед через дії держави, зазначив федеральний чиновник.
Санкції проти Россельхозбанка, Газпромбанку, Сбербанку, ВТБ і ЗЕБа були оприлюднені Євросоюзом 31 липня. Фінансові організації потрапили під обмежувальні заходи, за якими громадянам і компаніям Євросоюзу заборонено купувати або продавати випущені ними нові акції, облігації або «подібні фінансові інструменти» з терміном обігу більш ніж 90 днів. До цього Банк Москви, Россельхозбанк, ВЕБ, ВТБ і Газпромбанк потрапили під аналогічні санкції з боку США.
За день до офіційного оприлюднення санкцій Центробанк Росії заявив, що готовий підтримати вітчизняні кредитні організації, на які поширяться оголошені США та ЄС санкції.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас