Росія відмовилася від румунської яловичини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія відмовилася від румунської яловичини

Аграрний ринок
538
Россільгоспнагляд з 6 серпня заборонив поставки живої великої рогатої худоби та м’ясної продукції з Румунії. Така інформація міститься в повідомленні відомства.
Обмеження вводяться у зв’язку зі спалахом коров’ячого сказу на території румунського регіону Клуж. Заборона на постачання стосується як великої рогатої худоби, так і яловичини, м’ясного, м’ясо-кісткового та кров’яного борошна. Забороняється ввезення субпродуктів і перероблених білків тваринного походження, призначених в корм тваринам, а також кормів, до складу яких входять такі білки. У повідомленні Россільгоспнагляду підкреслюється, що обмеження носять тимчасовий характер.
Від початку 2013 року Россільгоспнагляд ввів заборону на постачання всієї м’ясної продукції з США у зв’язку з вмістом в ній рактопаміну (стимулятор росту). Деякі країни вважають рактопамін шкідливим, проте в США ніяких обмежень на його використання немає.
30 січня 2014 року Росія ввела заборону на імпорт свинини та живих свиней з усіх країн Євросоюзу через загрозу африканської чуми свиней. З 7 квітня Россільгоспнагляд обмежив поставки до РФ всіх видів готової м’ясної продукції зі свинини з Польщі та Литви. Після чого 8 квітня 2014 року ЄС подав до СОТ позов до Росії через заборону поставок свинини з Європи.
31 липня Россільгоспнагляд виявив рактопамін у м’ясній продукції з Іспанії. Керівник відомства Сергій Данкверт тоді повідомив, що використання рактопаміна в Євросоюзі та Росії заборонено. Він також заявив, що партія небезпечної продукції була відправлена ​​до введення Росією заборони (з 27 червня) на поставки яловичого тримінгу (обрізки з різних місць яловичої туші), сухожиль і субпродуктів з ЄС.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас