Заборона на транзитні польоти над Росією коштуватиме «Аерофлоту» $300 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборона на транзитні польоти над Росією коштуватиме «Аерофлоту» $300 млн

Фондовий ринок
1264
Заборона на польоти іноземних авіакомпаній над територією Росії може призвести до втрати $250-300 млн. виручки «Аерофлоту», оцінив аналітик Raiffeisen bank Костянтин Юмін. Таку ж оцінку – близько $300 млн на рік – наводив в кінці 2012 року журнал Forbes з посиланням на свої джерела.
Представник «Аерофлоту» обіцяв надати коментарі пізніше. Представники Мінтрансу і Росавіації відмовилися від коментарів.
Росія розглядає можливість обмежити або зовсім заборонити транзитні польоти європейських авіакомпаній з Європи до Азії через свою територію, повідомила сьогодні газета «Ведомости» з посиланням на джерело, близьке до одного з контрагентів великих європейських авіаперевізників, високопоставленого федерального чиновника і джерело, близьке до учасників обговорення ініціативи.
За даними видання, обговорюваний захід може стати відповіддю на європейські санкції проти лоукостера «Доброльот», який напередодні припинив польоти. За словами співрозмовників видання, тривають консультації на рівні Мінтрансу і МЗС, рішення ухвалить уряд.
Йдеться про Транссибірський маршрут, який використовують європейські авіакомпанії для польотів з Європи до Азії. За його використання авіаперевізники платять гроші «Аерофлоту». Іноземні перевізники самі запропонували надати їм можливість користуватися транссибірським маршрутом за гроші.
«Прольотні» гроші становлять близько 25%-30% EBITDA «Аерофлоту», підраховує Юмін. Частину цих коштів компанія передає Росавіації на розвиток, хоча, наприклад, минулого року перевізник залишив повністю цю виручку собі, говорить аналітик.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас