Україна хоче створити зону вільної торгівлі з Канадою та Узбекистаном - протягом року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна хоче створити зону вільної торгівлі з Канадою та Узбекистаном - протягом року

Казна та Політика
938
Міністерство економічного розвитку й торгівлі України проводить підготовку до створення зон вільної торгівлі з Канадою та Узбекистаном, заявив міністр економрозвитку Павло Шеремета.
“Тривають переговори з різними країнами щодо створення зони вільної торгівлі. Це Північна Америка, вчора була розмова щодо однієї з країн Центральної Азії”, – сказав Шеремета. На уточнююче запитання, про які саме країни йдеться, він уточнив, що це Канада і Узбекистан, з делегатами яких міністр проводив переговори в липні.
За словами Шеремети, зони вільної торгівлі з цими країнами можуть бути створені вже протягом року, оскільки розширення збуту вітчизняних товарів за кордоном за умов скорочення товарообігу з Росією є пріоритетним завданням. “Ми говоримо про прискорений режим, про прискорену дорожню карту, тобто це менше ніж рік”, – сказав він.
Нагадаємо, 27 червня Україна і Європейський Союз завершили підписання Угоди про асоціацію у повному обсязі, яка передбачає створення глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі і зниження тарифних бар’єрів між сторонами. Україна зобов’язана поступово знижувати імпортні мита протягом п’яти, а за деякими товарами десяти років, в той час як ЄС відкрив свій ринок для України в режимі автономних торгових преференцій ще до підписання угоди. 30 липня міністерство економічного розвитку Російської Федерації розробило проект постанови уряду, за яким вводяться мита на ввезення до Росії товарів українського походження.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас