Безпрецедентне туристичне банкрутство в Росії - 25 тис. росіян залишилися за кордоном без проплати відпочинку і зворотних квитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безпрецедентне туристичне банкрутство в Росії - 25 тис. росіян залишилися за кордоном без проплати відпочинку і зворотних квитків

Світ
9179
Російський туроператор “Лабіринт” оголосив про припинення своєї діяльності з 2 серпня цього року, повідомила порталу “Інтерфакс” прес-секретар Російського союзу туріндустрії (РСТ) Ірина Тюріна. Відповідне повідомлення опубліковано і на сайті туроператора. 99% акцій “Лабіринту” володіє “Ідеал-тур”, який не зміг проплатити “Оренбурзьким авіалініям” замовлені чартери. Загальна сума фінгарантії туроператора “Лабіринт” складає 160 млн рублів, на всіх клієнтів суми може не вистачити, вказала Тюріна.
Постраждали 25 тис. туристів – росіяни, що знаходяться за кордоном. “Це безпрецедентна кількість за всю історію російського турбізнесу”, – заявила співрозмовниця. Тюріна озвучила цифру боргів “Ідеал-туру”: 1,5 млрд рублів.
Прес-секретар РСТ додала, що підключатися до вивезення клієнтів “Лабіринту” буде “Турпомощь”. “Правда, не факт, що вистачить грошей, які є у” Турпомощи”, зокрема, після (призупинення діяльності)” Неви “. Тюріна уточнила, що” Ідеал-тур “був найбільшим замовником” Оренбурзьких авіаліній “.
Ситуація з клієнтами російського туроператора загострюється: їх почали виселяти з готелів. Ростуризм обіцяє повернути на батьківщину всі 25 тисяч осіб, але підкреслює, що швидко зробити це не вдасться. “Планується вивезти всіх клієнтів” Лабіринту “, це 25 тисяч, – сказала” Інтерфаксу “прес-секретар відомства Ірина Щеголькова -. Інша справа, що швидко це зробити важко, тому що – пік сезону і доводиться домовлятися з іншими авіакомпаніями або з тими ж авіакомпаніями, які не отримали грошей. Бо хтось з туристів захоче швидко повернутися, їх треба буде екстрено евакуювати, а хтось захоче ще залишитися, самостійно заплативши за свій відпочинок”.
Вона зазначила, що не у всіх туристів є кошти повторно оплатити своє проживання. “Готелі виставляють вже інші ціни, вищі, ніж ті, за якими продають оператору”, – уточнила представник Ростуризму. Випадки, коли туристів виселяють з готелів, вже зафіксовані в Іспанії та Греції. “Сім’я в суботу прилетіла до Пальма-де-Майорки, а сьогодні з ранку їх вже попросили звільнити номери. Турагентство, яке їх відправило, вирішило саме оплатити їх проживання, але залишається проблема із зворотними квитками” – Повідомила Щеголькова.
Інформація про призупинення діяльності туроператора “Лабіринт” з’явилася в суботу на сайті компанії. У повідомленні на сайті компанії говориться, що “причини цього рішення наступні: різке зростання курсу валют позначилося на купівельній спроможності; негативна політична та економічна ситуація, яка вплинула на кількість бронювань, а також зсув принципу подачі заявок – переважна більшість бронювань робилася за незначний період до вильоту (так звані “гарячі” тури) “. Крім того, “була запланована велика регіональна програма, скоротити яку було неможливо, оскільки на багатьох регіональних вильотах туроператор “Лабіринт” був консолідатором”.
У ньому також говориться, що позначилися “рекомендації на заборону виїзду за кордон для військовослужбовців і співробітників внутрішніх служб”, а також “нерозв’язний конфлікт з авіакомпанією” Оренбурзькі авіалінії”, ескалація якого сталася 2 серпня”.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас