Долар на Міжбанку подорожчав на 27 копійок, Генпрокуратура затримала заступника голови НБУ Бориса Приходька - за крадіжку 2 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар на Міжбанку подорожчав на 27 копійок, Генпрокуратура затримала заступника голови НБУ Бориса Приходька - за крадіжку 2 млрд грн

1573
За п’ятницю долар на Міжбанку знову різко подорожчав – на 27 копійок
У п’ятницю, 1 серпня 2014 р., на українському міжбанківському ринку ціни на американську валюту протягом торгової сесії сягнули максимуму. Сьогодні торги по долару США відкрилися наступними котируваннями – 12,0500/12,3500, до 12:00 ціни піднялися 12,3000/12,3900. До закриття торгів цінові рівні сягнули значень 12,3200/12,4000.
На гривню очікує плавна ревальвація – вона надлишково девальвована
За словами Валерія Шапрана, головного фінансового аналітика агентства «Експерт-Рейтинг», на гривню чекає ревальвація. Як повідомив експерт, зараз гривня занадто недооцінена. «Я думаю, що ринок вже за курсу 10,8 був упевнений, що гривня надлишково девальвована. Це видно на графіку за офіційними даними НБУ – коли ставки по гривневому і валютному міжбанку зійшлися в одній точці», – сказав Шапран.
Сбербанк РФ потрапив під секторальні санкції ЄС – слідом за ВТБ, Газпромбанком, ВЕБом і Россельхозбанком
Російський Сбербанк серед п’яти російських банків потрапив під секторальні санкції ЄС, повідомив офіційний журнал Євросоюзу. Санкції ЄС офіційно оприлюднені в четвер, 31 липня, і набудуть чинності 1 серпня. Фінансовим інститутам буде обмежений вихід на європейський ринок капіталу банки та їхні дочірні структури (з часткою 50% і більше) не зможуть залучати в ЄС новий борговий та акціонерний капітал строком більш ніж 90 днів.
Резонанс дня: Генпрокуратура затримала заступника голови НБУ Бориса Приходька – за крадіжку 2 млрд грн
Генеральна прокуратура України (ГПУ) вчора 31 липня 2014 р., затримала заступника голови Національного банку України (НБУ) Бориса Приходька. Про це на брифінгу заявив перший заступник генерального прокурора Микола Герасимюк. За результатами розслідування встановлено, що протягом лютого 2014 року він за попередньою змовою з головою ПАТ “Аграрний фонд” та посадовими особами Брокбізнесбанку, зокрема головою спостережної ради Бугаєм заволоділи коштами ПАТ “Аграрний фонд” на суму 2 млрд 69 млн грн”, – повідомив представник ГПУ.
Президент Аргентини спростувала заяви про дефолт – “нам не дають платити за боргами”
Президент Аргентини Крістіна Фернандес де Кіршнер спростувала заяви про те, що за борговими зобов’язаннями Аргентини настав дефолт, при цьому заявивши, що країна готова продовжувати діалог з утримувачами боргових зобов’язань країни. “Вибіркового дефолту не існує. Дефолт – це коли хтось не платить (за своїми борговими зобов’язаннями). Коли комусь не дають платити – це не дефолт”, – сказала президент.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас