G7 заборонить Світовому банку фінансувати Росію - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G7 заборонить Світовому банку фінансувати Росію - Bloomberg

Кредит&Депозит
572
На розгляді СБ перебувають 9 проектів в РФ на загальну суму $1,34 млрд.
Країни G7 виступлять проти фінансування нових проектів Світовим банком (СБ) в Росії.
Про це повідомляє в п’ятницю, 1 серпня, Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.
Рішення про це було прийнято заступниками міністрів фінансів країн-членів “сімки” під час телефонної конференції, що відбулася минулого тижня. На сьогодні СБ розглядає питання про організацію дев’яти проектів у РФ на загальну суму $1,34 млрд, у тому числі в галузі дошкільної освіти та підвищення енергоефективності. Ще десять проектів перебувають у стадії реалізації.
Країни G7, як зазначає Bloomberg, мають більш ніж 40% голосів у СБ і, таким чином, можуть заблокувати прийняття рішень в раді директорів банку.
Раніше повідомлялося, що США і Канада хочуть заблокувати виділення Росії кредитів Світового банку.
31 липня Рада Євросоюзу ухвалила законодавчу постанову про введення секторальних санкцій проти Росії. ЄС обмежив експорт обладнання для нафтової промисловості, заборонив російським банкам, які контролюються державою, продавати акції або облігації в Європі. Також забороняється укладання нових контрактів на постачання зброї, машинного обладнання, електроніки та інших товарів подвійного призначення.
Раніше США ввели секторальні санкції проти компаній “Новатек”, “Роснефть”, Зовнішекономбанк, Газпромбанк, “Банк Москви”, ВТБ, Россельхозбанк. Активи цих компаній не будуть заморожені, але американським компаніям і громадянам відтепер заборонено інвестувати в нові акції та облігації цих структур.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас