Українські компанії можуть закуповувати кримське зерно для експорту - УЗА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські компанії можуть закуповувати кримське зерно для експорту - УЗА

Аграрний ринок
518
Українські експортери можуть законно купувати у кримських виробників зерно з метою подальших поставок за кордон, заявляє Українська зернова асоціація (УЗА).
“Територія Криму є територією України, тому якщо якісь українські компанії отримують з Криму автомобільним транспортом зерно і його експортують, все абсолютно законно”, – сказав президент УЗА Володимир Клименко на прес-конференції в Києві в четвер.
Він зазначив, що до російських компаній, які експортують зерно з Криму, будуть застосовані санкції, оскільки територія півострова є незаконно окупованою.
Керівник служби бізнес-проектів інформаційного агентства “АПК-Інформ” Родіон Рибчинський уточнив, що в Криму з боку РФ зараз діє заборона на переміщення продовольчого зерна, але не фуражного.
За його даними, експортні постачання зерна з Криму здійснюються через Керченський та Севастопольські морпорти, в основному це малогабаритні судна (до 3 тис. тонн), які можуть швидко змінити напрямок руху.
Р.Рибчинський уточнив, що у 2012/2013 МР через кримські морпорти було відвантажено 3 млн тонн зерна.
У Криму продовжують працювати компанії, які є резидентами України.
Як повідомлялося, раніше Россельхознадзрор заявив про експорт кримського зерна до Саудівської Аравії і на Кіпр. При цьому в посольствах цих країн в Україні спростували цю інформацію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас