Нафтогаз оголосив тендер на надання банківських контргарантій для імпорту газу з Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз оголосив тендер на надання банківських контргарантій для імпорту газу з Європи

Енергетика
357
НАК “Нафтогаз України” оголосив тендер на надання безумовних, безвідкличних банківських платіжних контргарантій на граничну суму $15 млн або EUR15 млн.
За оголошенням держхолдингу в “Віснику державних закупівель”, тендерні пропозиції приймаються до 15 серпня 2014 року. На цю ж дату заплановано їхнє розкриття.
Призначення фінансової послуги: для отримання безвідкличних безумовних банківських гарантій платежу за першою вимогою від іноземних банків, які мають кредитний рейтинг не нижче Baa2 Moody’s або аналогічний від S&P або Fitch для забезпечення придбання та транспортування природного газу в Україну через європейські газотранспортні системи, шляхом укладання відповідних договорів з постачальниками природного газу та/або операторами ГТС, зокрема, Eustream (Словаччина).
Розмір тарифу за надання та управління послугою не повинен перевищувати 2% річних від загальної суми контргарантій, включаючи тарифи іноземного банку.
Забезпеченням виступають майнові права на отримання грошової виручки за контрактами, товари в обігу або грошові кошти НАК.
Як повідомлялося, “Нафтогаз України” до 2019 року викупив більшу частину вихідних транспортних потужностей на газопроводі Вояни-Ужгород у словацького оператора газотранспортної системи Eustream для постачання природного газу за маршрутом європейський ринок – Україна.
Поставки газу в Україну з боку Словаччини мають розпочатися у вересні 2014 року. Очікуваний обсяг поставок – близько 27 млн ​​куб. м газу на добу.
Раніше компанія Eustream в рамках процедури Open Season повідомила, що отримала достатню кількість заявок на використання газопроводу Вояни-Ужгород для організації її роботи.
“Нафтогаз України” об’єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас