Китайський інтернет-гігант Alibaba підвищив свою оцінку перед IPO - до $130 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський інтернет-гігант Alibaba підвищив свою оцінку перед IPO - до $130 млрд

Фондовий ринок
182
Китайський інтернет-гігант Alibaba Group Holding Ltd. оцінює себе напередодні IPO вже в $ 130 млрд, що вище називалися в червні $ 117 млрд, пише The Wall Street Journal з посиланням на останні документи компанії.
Водночас нова оцінка Alibaba все одно нижче оцінок ряду експертів, які давали цифри до $ 230 млрд.
За даними джерел, в ході розміщення Alibaba може залучити більше $ 20 млрд. Таким чином, її IPO може стати одним з найбільших в історії.
Компанія планує почати зустрічі з інвесторами в рамках підготовки до IPO вже наприкінці липня, кажуть ці джерела. Таким чином, торги її акціями на біржі, якщо все піде за планом, можуть початися до середини серпня.
Alibaba, згідно з поданими в п’ятницю в Комісію з цінних паперів і бірж США документам, отримала за останні 12 місяців, які закінчилися в березні, виручку в $8,4 млрд, прибуток в $ 3,8 млрд.
Організацією угоди для Alibaba займаються шість провідних банків: Credit Suisse Group AG, Deutsche Bank AG, Goldman Sachs Group Inc., JP Morgan Chase & Co., Morgan Stanley і Citigroup Inc.
За даними Dealogic, з початку цього року в США пройшло найбільша кількість IPO з 2000 року.
Alibaba є найбільшою в світі платформою електронної комерції. Оборот торгівлі сайтів, що належать компанії, перевищує обороти Amazon.com і eBay Inc., Торік він склав $ 248 млрд. Число активних користувачів майданчиків Alibaba виросло в 2013 році на 14%, до 231, при цьому кожен з них розмістив за рік у середньому 49 замовлень.
Проте виручка китайської компанії істотно менше, ніж у її американських конкурентів, оскільки вона має зовсім іншу модель бізнесу.
Останнім часом компанія активно розвиває фінансовий напрямок: приналежна Alibaba система електронних платежів Alipay зайнялася видачею кредитів і створенням більш складних фінансових продуктів, що дозволяють її користувачам інвестувати у фонди грошового ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас