Введена минулого року схема податкової оцінки приносить своїм господарям 2 млн. грн щоденно, тому її треба знищити, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Введена минулого року схема податкової оцінки приносить своїм господарям 2 млн. грн щоденно, тому її треба знищити, - експерт

Казна та Політика
1075
Введена минулого року схема податкової оцінки є шаленим люфтом для корупції і тому її треба знищити. Таку думку під час круглого столу висловив Андрій Мартин, доктор економічних наук, завідуючий кафедрою землевпорядного проектування Національного університету біоресурсів і природокористування України.
“Якщо хтось із вас захоче в Україні продати земельну ділянку, машину, квартиру, що завгодно, вам треба буде аби продати це майно, звернутися до так званих податкових оцінювачів. Їх придумали у минулому році – якесь вузьке коло осіб зробило фонд державного майна, зареєстровувало якісь патенти на спосіб подання інформації оцінювачу. Якщо ви в минулому році за оцінку майна платили 250-300 грн., то в цьому році – 1500-3000 грн. Це те, що ви платите незрозуміло якому оцінювачу, який невідомо як оцінює ваше майно”, – розповів експерт.
“При чому, два оцінювача можуть в рази по-різному оцінити майно. І 80% цих зароблених грошей відправляються якомусь дуже цікавому підприємству, яке абсолютно в усіх податкових оцінювачів збирає роялті. Щоденно ця схема приносить своїм господарям 2 млн. грн. А все базується на одній постанові Кабміну і чотирьох наказах Фонду державного майна. Якщо скасуємо це – громадяни України не змушені будуть платити ось цю данину при укладанні угод, пов’язаних із нерухомістю”, – додав Мартин.
Нагадаємо, нові правила оцінки нерухомості набули чинності з першого листопада 2013 року. Головною їх метою зазначалося виведення ринку нерухомості з “тіні” та сплата податку від продажу об’єкта за його реальною вартістю, а не заниженою.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас