Збір за першу реєстрацію транспортних засобів хочуть скасувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збір за першу реєстрацію транспортних засобів хочуть скасувати

Казна та Політика
2553
Мінекономрозвитку оприлюднило проект розпорядження уряду “Про схвалення концепції реформування податкової системи”, який передбачає скорочення кількості податків з 22 до 8. Зокрема Мінекономрозвитку хоче скасувати й збір за першу реєстрацію транспортного засобу.
Нагадаємо, що збір за першу реєстрацію є свого роду бар’єром на шляху імпорту в Україну старих автомобілів, оскільки він значно збільшується залежно від віку автомобіля.
Якщо цей податок буде ліквідовано, то це відкриє ринок для постачання старих автомобілів з ЄС, особливо безакцизної групи. Але й автомобілі, які обкладаються акцизом, в окремих випадках зможуть прорватися на український ринок. Це рішення Кабміну може призвести до глобальних трансформацій на автомобільному ринку.
Ще недавно таким бар’єром на шляху імпортних автомобілів був також утилізаційний збір і акциз для переобладнаних автомобілів. Але під тиском акцій протесту ці податки також були ліквідовані. У результаті потік імпортних автомобілів для переобладнання вже збільшився у кілька разів.
За матеріалами:
Autoconsulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас